Eski Ziraat Bankası Yöneticisi: Binance’den Bunu İsteyen Türkiye Olabilir!

Eski Ziraat Bankası yöneticisi Prof. Dr. Şenol Babuşçu, 27 Temmuz’daki Binance CEO’su CZ ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati toplantısından ayrıntıları paylaştı.

Şenol Babuşçu, Türkiye’nin Binance’den likidite kanalı talep ettiğini söylüyor

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere, CZ ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sanal bir toplantı yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, toplantının ardından Twitter’dan başlıkların Blockchain ekosistemi ve kripto paralar olduğunu paylaştı. Daha sonra, Binance CEO’su Changpeng Zhao, 31 Temmuz’da Twitter’dan “bir likidite kanalı birçok nedenden dolayı kötü bir fikirdir” ifadelerine yer verdi.

Gelişmeyi yakından takip eden Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, bu görüşmede Türkiye’nin Binance’den ayrık emir defteri talep ettiğini söylüyor. Babuşçu, iddialarını CZ’nın toplantıdan sonra attığı tweet’lere dayandırıyor.

Şenol Babuşçu, 27 Temmuz’daki sanal toplantıdan 4 gün sonra CZ’nin Twitter’dan yaptığı açıklamalara dikkat çekerek şunları ileri sürdü:

Bakan Nebati 28 Temmuz 2022’de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Binance kurucusu Sayın Changpeng Zhao ile videokonferans aracılığıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Blockchain ekosistemi, kripto paralar konularında değerlendirmeler yaptık” ifadelerini kullandı. Binance’in Kurucu ve CEO’su Changpeng Zhao 31 Temmuz 2022 tarihli attığı tweet’te “bazı ülkeler kendileri için ayrıcalıklı bir likidite kanalı istiyor. Bunun neden olmayacağını anlattım” dedi…Bu iki tweet arasında bağlantı kurabilir misiniz?

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin 27 Temmuz tarihli tweet’i:

CZ, görüşmeden sonra ülkeye özgü kripto piyasalarının kötü bir fikir olduğunu söyledi

Sanal toplantıdan 4 gün sonra CZ Twitter’dan aşağıdaki açıklamaları yaptı. CZ, kripto para birimlerinin bir savunucusu olarak devlet kurumlarına danışmaya devam ederken, çeşitli ülkeler kendi yetki alanlarında ayrılmış pazarlar ve sipariş defterleri çağrısında bulunduktan sonra kripto para piyasalarında büyük likidite sağlama ihtiyacının altını çiziyor.

Binance küresel genişlemesine devam ederken, çeşitli hükümetlerle politika tartışmalarına giderek daha fazla dahil oluyor. Binance en son, şu anda faaliyet gösterdiği ülkelerin küresel listesine eklemek için İspanya, İtalya ve Dubai’de faaliyet göstermek için bir lisans aldı.

CZ ayrıca, Web3 ve Blockchain teknolojisinin gelişimi konusunda Kasım 2021’de Fransa cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Binance, o sırada girişime 115 milyon dolar taahhüt etti. Binance daha sonra Mayıs 2022’de Fransa’da borsasını işletmek için düzenleyici onay aldı. Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile toplantısının ardından CZ, ülkelerin ayrık emir defteri taleplerinin ekosistemin lehine olduğunu söylüyor.