Reef Nedir? REEF Coin Ne İşe Yarar?

Reef, Parity’nin Substrate teknolojisi kullanılarak oluşturulan bir katman blok zinciridir. Bu makalede Kriptokoin.com olarak “Reef nedir?” sorusuna yanıt vereceğiz. Ek olarak proje hakkında merak edilen diğer konulara değineceğiz.

Reef nedir? Ne işe yarar?

Reef, 2019 yılında Denko Mancheski tarafından kurulan Substrat tabanlı, katman blok zinciridir. Kasım 2021’de proje, bir Merkeziyetsiz Finans (DeFi) platformundan tam olarak işleyen bir blok zincirine gelişimini yansıtmak için Reef Finance’den, Reef olarak adlandırıldı. Diğer ağlar gibi Reef, NFT’ler, DeFi, akıllı sözleşme geliştirme ve GameFi için kullanım örnekleri sunar. Reef ayrıca ERC-20 tokenlerini Reef ve Ethereum arasında ve BEP-20 tokenlerini Reef ile BNB Zinciri arasında taşımak için likidite köprüleri sağlar.

Reef, Parity’nin Substrate yazılım geliştirme kiti kullanılarak geliştirildi. Bu özellik, onu Polkadot parachainleri ve daha büyük bir Web3 zincir ağının parçası ile birlikte çalışır hale getirir. Reef, EVM uyumludur. Özellikle Solidity konusunda deneyimli kullanıcılar için EVM Merkeziyetsiz Uygulamaları (DApp’ler) taşımayı ve geliştirmeyi kolaylaştırır. Ayrıca blokzinciri, blok üretimi için bir NPoS konsensüs mekanizması ve bir Teknik Konseye üye seçmek için PoC kullanır. Reef, ağdaki tüm ücretleri (akıllı sözleşmeler dahil) yakar. Doğrulayıcılara sabit bir ödül havuzundan ödeme yapılmakta. Bu, bir ağda tıkanıklığa neden olabilecek yüksek ücretlerle verimsiz sözleşmeler oluşturmaya yönelik herhangi bir ekonomik teşviki ortadan kaldırır.

REEF coin nedir?

REEF coin Reef’in yerel tokenidir. Gas sistemini kullanarak ağdaki işlem ücretlerini ve zincir üstü yönetişimi ödemek için kullanır. Bu hem NPoS hem de PoC konsensüs mekanizmalarını barındırır. Ayrıca REEF başlangıçta Ethereum’da bir ERC-20 tokeni ve BNB Smart Chain’de BEP-20 olarak bastı. Ancak artık Reef’te 1:1’e çevirebilirsiniz.

Reef nasıl çalışır?

Reef, birden fazla kaynaktan likidite çeker. Bunları Aave, Compound, Synthetix ve Uniswap gibi birden çok DeFi protokolünde çalışır duruma getirir. Bu sadece likiditeyi stabilize ederek yardımcı olmakla kalmaz. Aynı zamanda kullanıcıların en iyi faiz oranlarını kolayca bulmasına da yardımcı olur. Reef Finance, bunu ‘Basket Engine’ kullanarak başarır. Reef Basket Engine, ‘Reef Intelligence Engine’ ve ‘Reef Smart Yield Engine’den oluşur. Bu, herkesin stake edilen tokenlerinden getiri elde etmesini sağlar. Ayrıca, Basket Engine, Reef kullanıcıları için kolay madencilik, ödünç alma ve ödünç verme hizmetleri sağlamak için karmaşık protokolleri birleştirir.

REEF coin nasıl alınır?

Reef şu anda çok sayıda kripto para borsasında işlem görmektedir. Projeye yatırım yapmak isteyen kişiler, projenin işlem gördüğü borsalardan birinde hesap açmalıdır. Reef’ün işlem gördüğü borsalar şu şekilde sıralanmaktadır: Binance, FTX, CoinTiger, BingX. Projeye yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, bu borsalardan birinde hesap açmalıdır.